7 % udvikler social angst i løbet af deres liv

Det er så let at føle sig alene, når man har social angst. Kernen i social angst er jo desværre at have det rigtig svært ved at være omkring andre mennesker.

Social angst er, bredt formuleret: frygten for at blive negativt vurderet af andre. Så hvis du fx frygter "at se dum ud" eller "sige noget forkert", så har du nok social angst.

Social angst er en bred skala. Jeg anser generthed og præstationsangst for at være i den mildere ende af skalaen - og socialfobi (diagnosen) som værende i den alvorlige ende. Socialfobi kan blive livsødelæggende, fordi man slet ikke kan være sammen med andre.

Imellem generthed og socialfobi, er der en bred gruppe af "almindelig" social angst.

Når man vurderer sin sociale angst, så skal man bl.a. se på, hvor stor en betydning angsten har for at leve sit optimale liv. Hvor meget påvirker social angst dit liv?

Hvornår angsten optræder er forskellig fra en person til den næste. Det kan være under sociale aktiviteter, når man skal tale foran andre, deltage i mindre grupper, præsentere sig selv, møde nye mennesker, gå ind i et rum hvor der er andre, være i centrum m.m.

Almindelige symptomer er bl.a. hjertebanken, sveden, rysten, kvalme, rødmen og trykken for brystet. Dertil kommer negative tanker om sig selv - og om hvad andre mennesker mon tænker om en. Det er også normalt med "hvad-nu-hvis"-tanker før en begivenhed og negative eftertanker (ruminering) efter en begivenhed.
---
Gratis introsamtale: Hvis det lyder som dig - eller hvis du ikke er helt sikker på, om du har social angst - så book en gratis introsamtale med mig, så får vi kortlagt din angst.